divendres, 18 de maig del 2018

MAIG 4r setmana

BON DIA: CREATIVITAT !!!

Resultat d'imatges de CREATIVIDAD


DIMARTS

COM EL LLAPIS

L'infant observava l'avi que escrivia una carta. En un moment donat, li va preguntar:
- Avi, estàs escrivint una història que ens va passar a tots dos? ¿És, per casualitat, una història sobre mi?
L'avi va deixar d'escriure, va somriure i li va dir al nét:
- Estic escrivint sobre tu, és cert. No obstant això, més important que les paraules, és el llapis que estic usant. M'agradaria que tu fossis com ell quan creixis.
El nét va mirar el llapis intrigat, i no va veure res d'especial en ell, i va preguntar:
- ¿Què té de particular aquest llapis?
L'avi li va respondre: - Tot depèn de la manera que miris les coses.

Hi ha en ell cinc qualitats que, si aconsegueixes mantenir-les, faran sempre de tu una persona en pau amb el món.
Primera qualitat: Pots fer grans coses, però no oblidis mai que existeix una mà que guia els teus passos.

Segona qualitat: De tant en tant necessites deixar el que estàs escrivint i usar la maquineta. Això fa que el llapis sofreixi una mica, però al final, estarà més afilat. Per tant, has de ser capaç de suportar alguns dolors, perquè et faran més bona persona.
Tercera qualitat: El llapis sempre permet que usem una goma per a esborrar allò que està malament. Entén que corregir una mica el que hem fet no és necessàriament una cosa dolenta, sinó una cosa important per a mantenir-nos en el camí de la justícia.
Quarta qualitat: El que realment importa en el llapis no és la fusta ni la seva forma exterior, sinó el grafit que hi ha dintre. Per tant, tingues sempre cura del que passa en el teu interior.
Cinquena qualitat: Sempre deixa una marca. De la mateixa manera, has de saber que tot el que facis en la vida, deixarà traços. Per això intenta ser conscient de cada acció.

DIMECRES



DIJOUS



DIVENDRES
CANVI DE ROSTRE
A Leonardo da Vinci li va costar set anys completar la seva famosa obra titulada "L'últim Sopar". Les figures que representen els 12 apòstols i Jesús van ser inspirades en persones reals. La persona que seria el model per a ser Crist va ser la primera a ser seleccionada. Quan es va saber que Da Vinci pintaria aquesta obra, centenars de joves es van presentar davant d'ell per a ser seleccionats. Da Vinci buscava un rostre que mostrés una personalitat innocent, pacífica i alhora bella. Buscava un rostre lliure de les cicatrius i trets durs que deixa la vida intranquil•la del pecat. Finalment, després d'uns mesos de recerca va seleccionar a un jove de 19 anys com model per a pintar la figura de Jesucrist. Durant sis mesos va treballar per a aconseguir pintar al personatge principal d'aquesta obra. Durant els sis següents anys, Da Vinci va continuar la seva obra buscant les persones que representarien a 11 apòstols, i va deixar per al final a aquell que representaria a Judes. Va estar buscant durant setmanes un home amb una expressió dura i freda. Un rostre marcat per cicatrius d'avarícia, decepció, traició, hipocresia i crim. Un rostre que identificaria a una persona que sens dubte trairia al seu millor amic. Després de molts fallits intents en la recerca d'aquest model va arribar a les oïdes de Leonardo da Vinci que hi havia un home amb aquestes característiques en el calabós de Roma. Aquest home estava sentenciat a mort per haver dut una vida de robatoris i assassinats. Da Vinci va veure davant d'ell a un home que el cabell li queia sobre el rostre amagant dos ulls plens de rancor, odi i ruïna. Per fi havia trobat en qui s’inspiraria per a Judes en la seva obra. Gràcies a un permís del rei, aquest presoner va ser traslladat a Milà a l'estudi del mestre. Durant diversos mesos aquest home es va asseure silenciosament enfront de Da Vinci mentre l'artista continuava amb l'àrdua tasca de plasmar en la seva obra al personatge que havia traït a Jesús. Quan Leonardo va donar l'última pinzellada es va dirigir als guàrdies i va donar l'ordre que es duguessin al presoner. Aquest quan sortia, es va girar cap a Leonardo da Vinci i li va dir:
- Da Vinci!! Observa'm! No reconeixes qui sóc?.
L'artista el va observar curosament i va respondre:
- Mai t'havia vist fins aquella tarda en el calabós de Roma.
El presoner va aixecar els ulls i va dir:
- Mira'm bé, sóc aquell jove el rostre del qual vas escollir per a representar a Crist fa set anys...!".




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada