dissabte, 16 de desembre del 2023

                                    BON DIA: NADAL !!!


DESEMBRE 3a setmana  



DILLUNS


DIMARTS

                                

 DIMECRES

Aquesta és la festa que més s'ha celebrat al llarg dels temps i que més se segueix celebrant per tots els homes. Encara que es tracta d'una festa religiosa, és celebrada fins i tot per aquells que es consideren ateus o contraris a l'Església. Probablement perquè a més a més del seu aspecte religiós també conté un gran sentit familiar.
És difícil trobar una casa on en aquestes dates no hi hagi algun guarniment de Nadal o trobar una ciutat on els seus carrers i places principals no estiguin decorades amb motius nadalencs. Ningú no és indiferent a aquest esdeveniment i el món sencer ho ha acceptat com la data que marca la història de l'home: abans de Crist o després de Crist.
Sovint es parla de l'esperit del Nadal. Per a uns, simplement és un sentiment d'alegria contagiat per l'ambient festiu i solidari que es difon en aquestes festes. Però, per a molts altres té un profund sentit religiós, on l'alegria prové de la presència de Jesucrist  especialment en aquests dies. Tot gira entorn aquest gran Misteri, es commemora el naixement del Fill de Déu i els homes se senten més humans i compromesos.
Els guarniments i la decoració d'aquests dies tenen un sentit religiós més gran del que algunes persones creuen. Són tradicions que ens poden ajudar a meditar sobre el veritable significat d'aquestes festes, observem el pessebre nadalenc, l'estrella al capdamunt de l'arbre de Nadal o els regals dels Reis Mags i reflexionem sobre aquests símbols decoratius. Ens ajudaran a entendre una mica més el veritable sentit de la festa del Nadal.
Els pessebres que trobem a les nostres ciutats o que la majoria de les famílies posen a casa parlen per si sols d'aquest esdeveniment. En ells podem veure un Nen Déu que neix en la pobresa i sense cap ostentació, ensenyant-nos a ser humils i despresos dels béns materials. Veiem uns pastors adorant-lo convidant-nos a fer el mateix i a uns Reis que vénen d'Orient i que s'afanyen a portar-li el millor regal, el millor de cadascú.
El llarg recorregut que van fer els Reis Mags guiats per una estrella i les dificultats que van trobar en el camí, guarda una similitud amb les dificultats que qualsevol persona pot trobar en el seu camí.
L'estrella simbolitza la fe, la llum que ens guia i igual que als Reis Mags la llum que els guia desapareix quan van arribar a Jerusalem i es van trobar desorientats, nosaltres també podem trobar-nos en algunes ocasions perduts o desorientats en el nostre camí.

               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada