divendres, 30 d’abril del 2021

 MAIG 1a setmana


BON DIA: PRUDÈNCIA !!!


DILLUNS
COM ÉS LA GENT?

Un jove nouvingut a un poble va preguntar a un ancià que estava amb el seu nét:
- Com és la gent que viu aquí?.
L'ancià li va respondre amb una altra pregunta:
- Com és la gent del lloc d'on véns?
El jove li va dir:
- Molt egoista, envejosa i venjativa
El vell va replicar...
- Doncs aquesta mateixa gent trobaràs aquí
Més tard va arribar un altre jove que va fer la mateixa pregunta que l'anterior. L'ancià li va fer la mateixa pregunta:
- Com és la gent del lloc d'on vens?
El jove li va contestar:
- Digne de confiança, amable, justa, i amb molt d'amor per als altres...
Al que l'ancià li contestà:
- Doncs aqueixa mateixa gent és la que trobaràs aquí!
El nét de l'ancià va preguntar llavors:
- Per que has dit això avi?
I el seu avi li va respondre:
-Cadascú, crea el seu ambient extern amb el que surt de l'interior del seu cor, i per la seva forma de percebre les coses...



DIMARTS



DIMECRES

La prudència ens ajuda a reflexionar i a considerar els efectes que poden produir les nostres paraules i accions, tenint com a resultat una actuació correcte en qualsevol circumstància. La prudència en la seva forma operativa és un puntal per actuar amb més consciència davant les situacions ordinàries de la vida.
 La prudència és tan discreta que passa desapercebuda davant dels nostres ulls. Ens admirem de les persones que habitualment prenen decisions encertades, donant la impressió de no equivocar-se mai; tiren endavant i amb èxit tot el que es proposen; conserven la calma i tot en les situacions més difícils, percebem la seva comprensió cap a totes les persones i mai ofenen o perden les formes. Així és la prudència, decidida, activa, emprenedora i comprensiva.
El valor de la prudència no es forja a través d'una aparença, sinó per la manera en què ens conduïm ordinàriament. Possiblement el que més feina ens costa és reflexionar i conservar la calma en tota circumstància, la gran majoria dels nostres desencerts en la presa de decisions, en el tracte amb les persones o formar opinió, es deriva de la precipitació, l'emoció, el mal humor, una percepció equivocada de la realitat o la manca d'una completa i adequada informació.
La manca de prudència sempre tindrà conseqüències a tots els nivells, personal i col·lectiu, segons sigui el cas. És important tenir en compte que totes les nostres accions estiguin encaminades a salvaguardar la integritat dels altres en primera instància, com a símbol del respecte que devem a tots els éssers humans.
L'ésser prudent no vol dir tenir la certesa de no equivocar-se, per contra, la persona prudent molta vegades ha errat, però ha tingut l'habilitat de reconèixer els seus errors i limitacions aprenent d'ells. Sap rectificar, demanar perdó i demanar consell.
La prudència ens fa tenir un tracte just i ple de generositat cap als altres, s'edifica una personalitat robusta, segura, perseverant, capaç de comprometre en tot i amb tots, generant confiança i estabilitat en els que ens envolten, segurs de tenir un guia que els condueix per un camí segur.


DIJOUS



DIVENDRES

Que bonic és quan un coneix una persona que sempre actua amb mesurano fa ni de més ni de menys ... no parla ni de més ni de menys ... Una persona que sempre fa el que deu serun home d'una sola peça!
 - Els homes de mar usen un aparell que es diu BRÚIXOLAque els diu on és el nord, el sud, l'est i l'oestde manera que ells puguin prendre el camí correcte.

- AixíLA PRUDÈNCIAés la que et fa distingir en tota ocasió QUIN ÉS EL CAMÍ CORRECTECOM ÉS EL BÉet diu que és el que convé fer o deixar de fer.
- La PRUDÈNCIA ajuda l'home a posar atenció a la veu de la seva consciènciaen lloc de posar atenció al que sent.
Molta gent creu que ser prudent és ser hipòcritadissimular per porser covard o actuar per interès.
- Per exemplesi el teu soci vol fer un negoci aprofitant-se dels altres i tu
no li dius que no és correcte el que vol feraixò no és prudència sinó covardia.
- Si quan estàs amb els amics, un d'ells parla malament dels altres i tu et quedes callataixò no és prudència sinó hipocresia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada