divendres, 16 d’octubre del 2015

OCTUBRE 3a setmana

RESPECTE

DILLUNS
LA NIT I EL DIA
Un gran mestre va preguntar als seus alumnes si sabrien dir quan acabava la nit i quan començava el dia. Un d'ells respongué: "quan veus un animal a distància, i pots distingir si és una vaca o un cavall".
-"Doncs, no", digué el mestre. I un altre alumne digué: "Quan mires un arbre a distància i pots distingir si és un cirerer o un pomer."
-"Tampoc", digué el mestre. "Està bé", li van dir els alumnes, "explica-ho tu."
-"Quan mires un home al rostre i reconeixes en ell el teu germà; quan mires una dona a la cara i hi veus una germana. Si no ets capaç de fer això, sigui l'hora que sigui, per a tu és de nit".
Què creieu que ens està recomanant aquest conte? Doncs, la recomanació que ens fa és una de molt important en la nostra vida de cada dia: el RESPECTE.
Respecte als companys, respecte i sobretot estimació. I això vol dir que quan tractem amb els companys ho hem de fer sense buscar els defectes; ans al contrari, tractar amb respecte i estimació vol dir saber veure en ells totes les coses positives. Si fem això sabrem distingir el dia de la nit. Si no ho fem, ens hauran de dir com el gran mestre: sempre serà de nit en les nostres vides.

DIMARTS
GUERRES PARTICULARS
Una mestra va demanar als seus petits alumnes que diguessin les bones accions que havien realitzat a favor dels animals. Algunes històries eren molt boniques i commovedores. De sobte un dels nois, tot orgullós, va dir: “Doncs jo he donat un cop de peu a un noi que havia donat un cop de peu a un gos”.
Això és un exemple de les “guerres particulars” d’alguns. Hi ha països que emprenen una guerra per posar fi a una altra guerra. Hi ha persones que volen acabar amb la violència només a base de violència. Entre nosaltres amb freqüència es veu una cosa semblant: nois o noies que en fan alguna “perquè a mi m’ho han fet”. Ens hem de guanyar el respecte dels altres, però per això no cal que nosaltres els faltem al respecte a ells; així només aconseguim embolicar més la troca i ser incapaços de trobar altres camins. Si volem arribar al respecte i a l’estimació només hi ha un camí: el del respecte i el de l’estimació. És més llarg, potser, però almenys arriba a algun lloc que val la pena.

DIMECRES




DIJOUS



DIVENDRES










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada