divendres, 13 de novembre del 2015

NOVEMBRE  3a setmana

BONDAT

DILLUNS



DIMARTS

L’AVENTURA DE SER BONA PERSONA

Un escriptor famós va dir en certa ocasió: "Ser una persona bona és una aventura molt més difícil que fer la volta al món en un vaixell de vela". I una escriptora també famosa va declarar en una entrevista: "Prefereixo una persona autènticament bona a una persona intel•ligent, però que no sigui bona". Suposo que tots hem conegut i hem tingut relació amb persones bones, persones bones de veritat. Estar en la seva companyia és una cosa agradable, et fa sentir tranquil i feliç. Per què no ser cadascun de nosaltres una d'aquestes persones? Per què no fer que tots els que estan al nostre costat trobin en nosaltres unes persones agradables i amables, al costat de les quals doni gust conviure?
Podem ser -i hem de ser- els protagonistes de la bona convivència entre nosaltres; de cadascun de nosaltres depèn que hi hagi bon ambient a l'escola, a casa, o entre els amics. Fer una bona cara, tenir un bon tracte, ser amables, saludar... Tot són petites coses que ajuden a millorar la nostra convivència. No les oblidem, i d'aquesta manera també ens afegirem a la gran quantitat de persones que van escampant bondat per tot arreu. I amb això estarem contribuint a una gran obra; perquè en la vida del nostre món es necessita que es vegi la molta bondat que ja existeix, i que vagi augmentant cada vegada més. Tots podem col•laborar-hi.



DIMECRES

Feliços  els nets de cor, serens de ment i alegres d'esperit, perquè coneixeran l'amor.
Feliços  els pobres, condemnats a estar privats fins i tot del necessari per a viure, i aquells que no se senten enganxats a res i estan plens d'esperança.
Feliços  els portadors d'esperança en els diferents racons del nostre món: perquè segur que esperen un món millor per a tots, el Regne promès a tots.
Feliços  els qui busquen aturar-se un moment, els qui busquen i troben un moment de silenci: perquè creixeran interiorment, acolliran i transmetran esperançà.
Feliços  els qui es conformen amb el que tenen ( sigui poc o molt), d'ells és el Regne
Feliços  els qui no odien a ningú, no insulten ni alcen la mà contra l'enemic, sinó que tenen compassió de qui sofreix i conserven la dolçor dels nens, perquè heretaran la terra.
Feliços  els qui obliden les ofenses, no condemnen a l’altre ni guarden rancor, perquè seran estimats.

DIJOUS

FRASES CÈLEBRES

  • "Els homes s'equivoquen més sovint per ser massa llestos, que per ser massa bons."
  • No tots els homes poden ser grans, però poden ser bons."
  • "L'únic símbol de superioritat que conec és la bondat."
  • "Si fem el bé per interès, serem astuts, però mai bons."
  • "Només hi ha una manera de posar terme al mal, i és el tornar bé per mal."
  • "La bondat és la cadena d'or que enllaça amb la societat."
  • "No fer el bé ja és un mal molt gran."

DIVENDRES






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada